Nepřehlédněte

TERMÍNY DNŮ OTEVŘENÝCH DVEŘÍ: 13. a 14.října, 10. a 11. listopadu, 8. a 9. prosince, 12. a 13. ledna 2018, 9. a 10. února, vždy v pátek od 12 do 16 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin. Prohlídku školy, laboratoří a školního poloprovozu je možné realizovat kdykoliv po předběžné dohodě. TĚŠÍME SE NA VAŠI NÁVŠTĚVU!

Úřední deska

Ředitelství školy v souladu se směrnicí SM/25/04/17 Krajského úřadu Zlínského kraje vyhlašuje výběrové řízení VZ/2017/2/02 na veřejnou zakázku "VOŠP a SPŠM Kroměříž - Modernizace vybavení COP učebními pomůckami II" s předpokládanou cenou 1 810 000,- Kč (včetně DPH). Podrobnosti na: https://vospaspsm.profilzadavatele.cz.

 

 

 

Charakter studia

 

Studijní program: Chemie a technologie potravin
Studijní obor:         Chemie a technologie potravin
Specializace:        Technologie mléka a mléčných výrobků
Místo výuky:           VOŠP Kroměříž

Na základě společné akreditace Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a Vyšší odborné školy potravinářské v Kroměříži je od akademického roku 2006/2007 realizován ve VOŠP bakalářský studijní program Chemie a techologie potravin, obor Chemie a technologie potravin, specializace Technologie mléka a mléčných výrobků. Od akademického roku 2010/2011 je prezenční forma studia doplněna i formou kombinovanou.

Charakteristika specializace

Ve tříletém studijním programu jsou vychováváni odborníci pro technické, technologické a kontrolní funkce ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu se specializací na mlékárenské technologie pro obchodní organizace a státní správu. Studium poskytuje teoretické vzdělání  laboratorní zručnosti v oblasti obecné, anorganické, analytické, fyzikální chemie a biochemie. Studenti projdou základním kurzem matematiky, fyziky, výpočetní techniky a ekonomie. V oblasti potravinářství je důraz kladen na chemii a analýzu potravin, mikrobiologii, technologii potravin, fyziologii a výživu člověka, ekonomiku výroby potravin a marketing. Zvláštní pozornost je věnována teoretickým principům a praktickým dovednostem v oblasti mlékárenství. Studium je zakončeno bakalářskou prací a státní závěrečnou zkouškou.

Profil a uplatnění absolventa

Absolventi jsou odborníci pro technické, kontrolní a jiné funkce ve výrobních podnicích mlékárenského průmyslu, pro obchodní organizace a státní správu. Mají předpoklady pro řízení a kontrolu technologických procesů ve výrobě mléka a mléčných výrobků, uplatňování systému řízení a principů zdravé výživy. Absolventi bakalářského studia mají možnost pokračovat v oborech navazujícího magisterského studia. Absolventi se uplatní jak v řídících funkcích v oblasti přípravy surovin, vývoje nových výrobků, výroby, marketingu a kontroly potravinářských výrobků, tak v obchodní činnosti (marketing potravin), práci v oblasti životního prostředí, zemědělské prvovýroby, hromadného stravování a v ostatních službách. Absolventi budou připraveni podnikat v oblasti laboratorní kontroly související s potravinářskou výrobou, zemědělské prvovýroby, výroby potravinářských výrobků, poradenství a obchodní činnosti. Mohou se také uplatnit v oblastech technologické přípravy, vývoje nových výrobků nebo při tvorbě a ochraně životního prostředí.

Uplatnění

Absolventi mají předpoklady pro řízení a kontrolu technických procesů ve výrobě, uplatňování systémů řízení a principů zdravé výživy. Získají odborné i praktické předpoklady pro vedení gastronomických zařízení. Ve tříletém studijním programu jsou vychováváni odborníci pro technické, technologické a kontrolní funkce ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu, pro obchodní organizace a státní správu. Absolventi naleznou uplatnění také jako vedoucí gastronomických zařízení nebo učitelé odborných gastronomických předmětů.

 

 

Letáček s nabídkou bakalářského studia je k nahlédnutí zde (*.pdf 1 MB).