Jak to u nás vypadá?
Vážení přátelé, čeká nás další sezóna dní otevřených dveří! Přijďte si prohlédnout naše laboratoře,školní mlékárnu, malou výrobnu sýra, salámů nebo pečiva, školní pivovar a další specializované učebny.
Pokud však nestíháte navštívit naše dny otevřených dveří připravili jsme pro Vás alespoň krátkou video prohlídku naší školy. Pokud si ale chcete vše prohlédnout na vlastní oči, budeme rádi, když si rezervujte individuální prohlídku dle vašich možností.
Domluvte si individuální návštěvu
Ing. Mgr. Michal Pospíšil
Ředitel školy
pospisil@potravinarska-skola.cz
+420 724 205 316
Vyber si z našich termínů
11. a 12. října 2024
pátek 13:00 až 17:00,
sobota 8:00 až 12:00
8. a 9. listopadu 2024
pátek 13:00 až 17:00,
sobota 8:00 až 12:00
6. a 7. prosince 2024
pátek 13:00 až 17:00,
sobota 8:00 až 12:00
10. a 11. ledna 2025
pátek 13:00 až 17:00,
sobota 8:00 až 12:00
7. a 8. února 2025
pátek 13:00 až 17:00,
sobota 8:00 až 12:00
Na co se můžeš těšit?
Svět pod mikroskopem
Chemické pokusy přes Bluetooth
Test citlivosti smyslů
Ochutnávka sýrů přímo ze školy
ochutnávka školního piva
Analýzy mléka
Jsme škola jako žádná jiná!
Jsme chemici, biologové, analytici, potravináři. Naší vášní jsou potraviny, naším jazykem je věda. Zkoumáme, měříme a bádáme - aby byly potraviny bezpečné, chléb nadýchaný a sýr správně vyzrálý.
Hledáme nové členy naší malé rodiny. Kluky a holky, kteří se budou cítit v laboratoři stejně dobře jako ve výrobě. Vydáme se spolu na dobrodružství mikroskopickým světem. Odhalíme tajemství výroby piva, naučíme se péct i vyrábět jogurty.
Pokud v tobě tepe srdce badatele, vše potřebné už máš - zbytek tě naučíme.
V potravinářství tě čeká skvělá kariéra!
Připrav se na ni s námi
Široké uplatnění
Po škole můžeš pokračovat na vysokou školu nebo jít rovnou do praxe. Staň se technologem potravin, pracuj v laboratořích nebo si vyber jakýkoliv potravinářský obor.
Špičkové vybavení
Na škole máme vybavení za miliony – od mikroskopů, speciálních lednic až po měřící přístroje a vlastní výrobnu. A všechno si to vyzkoušíš na vlastní kůži.
Spojení s praxí
Přestože naprostá většina maturantů pokračuje na vysokou, nejsme gymnázium. Právě proto tvoří praxe důležitou součást výuky už od prváku.
Dej nám vědět, že přijdeš
Proč je dobré dát nám vědět předem?
Můžeš samozřejmě přijít i bez přihlášení, když nám ale dáš vědět předem, dokážeme se lépe připravit a všechno pak poběží, jako na drátkách.
Kromě toho, že přihláškou pomůžeš nám, dostane se ti něčeho na oplátku, a to emailu, který ti přistane v poště před konáním akce. Dozvíš se v něm veškeré informace ke Dnu otevřených dveří.
Ing. Mgr. Michal Pospíšil
Ředitel školy
pospisil@potravinarska-skola.cz
+420 724 205 316
Kde se potkáme?
Busem a po svých
Nejsnáze se k nám dostaneš, když sedneš na autobus do Kroměříže, vystoupíš na zastávce Milíčovo náměstí a během deseti minut lehké chůze dojdeš až k nám (viz mapka).
Pokud chceš přijet autem
Autem ze směru od Brna i od Přerova se vydej po ulici Kojetínské. U školy je k dispozici parkoviště.
Vyšší odborná škola potravinářská a Střední průmyslová škola mlékárenská Kroměříž
Štěchovice 4176
767 54 Kroměříž